Μάθε περισσότερα Αρχική

Lego, πώς θα ξαναφτιάξεις αυτά που η Shell καταστρέφει;

ΣΤΟΧΟΣ 1.250.000

 ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ

Lego, πως θα ξαναφτιαξεις οσα η Shell καταστρεφει;

Πες στην Lego να διακοψει τη συνεργασια της με την Shell και να προστατευσει την Αρκτικη.

   

Ευχαριστούμε που υπέγραψες για την Αρκτική.

Τώρα μοιράσου το με όσους περισσότερους μπορείς!

Ζήτα από τους φίλους και την οικογένειά σου να υπογράψουν. Η Αρκτική είναι σημαντική για όλους μας.

Thanks for sharing.

Please keep helping Greenpeace to care for our planet.

Make a donation today

Thanks for your donation!

 • Πως η Shell χρησιμοποιει την Lego και γιατι πρεπει να τους σταματησουμε;

  Η παγκόσμια διαφημιστική συμφωνία της Shell με την Lego είναι μέρος μιας προσεκτικά μελετημένης στρατηγικής από την Shell για να ‘’αγοράσει’’ φίλους, που να μπορούν να κάνουν τα σχέδιά της για εξορύξεις πετρελαίου στην Αρκτική, να φαίνονται αποδεκτά. Η Lego είναι μία από τις πιο αγαπημένες και θαυμαστές εταιρείες παιχνιδιών στον κόσμο και η Shell ξέρει ότι με αυτή τη συμφωνία δεν θα αυξήσει μόνο τα κέρδη της, αλλά θα βελτιώσει και τη φήμη της.

  Ως μέρος της κοινής διαφημιστικής προώθησης, η Lego έχει βάλει το λογότυπό της σε μία ειδική σειρά παιχνιδιών. Τοποθετώντας το λογότυπο της στα χέρια εκατομμυρίων παιδιών, η Shell προσπαθεί να χτίσει ένα διαφορετικό δημόσιο προφίλ από αυτό που είναι στην πραγματικότητα: μία ριψοκίνδυνη εταιρεία που με τις εξορύξεις πετρελαίου στην Αρκτική βάζει σε κίνδυνο ολόκληρο τον πλανήτη. Δεν πρέπει να αφήσουμε την Shell να ξεφύγει.

  Αν πείσουμε την Lego να διακόψει τη συνεργασία της με την Shell, θα είναι τρομερό πλήγμα για τη στρατηγική της Shell να χρησιμοποιεί δημοφιλή εμπορικά σήματα για να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τις καταστροφικές πρακτικές της στην Αρκτική. Όσο περισσότεροι ξεσηκωθούμε για να αποκαλύψουμε το αληθινό πρόσωπο της Shell, τόσο πιο ηχηρό θα γίνει το μήνυμα ενάντια στις πρακτικές της εταιρείας και τις εξορύξεις πετρελαίου στην Αρκτική.

  Πισω
 • Γιατι ειναι σημαντικο να προστατευσουμε την Αρκτικη;

  Η Αρκτική είναι ένα μοναδικό και ευαίσθητο οικοσύστημα. Εκτός από σπίτι πολλών μοναδικών ειδών που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο, η περιοχή διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του παγκόσμιου κλιματικού συστήματος. Οι πάγοι της λειτουργούν σαν το φυσικό ‘κλιματιστικό’ του πλανήτη, αφού αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία και τον διατηρούν δροσερό περιορίζοντας την υπερθέρμανσή του.

  Η Αρκτική σήμερα κινδυνεύει από τις κλιματικές αλλαγές, τις πετρελαϊκές εταιρείες που θέλουν να κάνουν επικίνδυνες γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη του Αρκτικού Ωκεανού, τη βιομηχανική αλιεία και ναυτιλία -την ώρα που όλα τα παραπάνω διευκολύνονται περαιτέρω από την υποχώρηση του θαλάσσιου πάγου.

  Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι ζητούν την ανακήρυξη της Αρκτικής σε παγκόσμιο καταφύγιο. Μια περιοχή όπου θα απαγορεύεται η εξόρυξη πετρελαίου στον Αρκτικό Ωκεανό, καθώς και η βιομηχανική αλιεία και ναυτιλία.

  Πισω
 • Πως θα βοηθησεις υπογραφοντας το αιτημα;

  Η φωνή σου έχει σημασία. Όταν εκατομμύρια άνθρωποι απαιτήσουν από την Lego να διακόψει τη συνεργασία της με την Shell, το αίτημά μας θα είναι αδύνατο να αγνοηθεί. Η Lego νοιάζεται πραγματικά για το τι σκέφτονται οι καταναλωτές, και με την υπογραφή σου δυναμώνεις το κοινό αίτημά μας. Η Lego έχει ακούσει τους υποστηρικτές της Greenpeace στο παρελθόν, και δηλώνει σαφέστατα ότι μία από τις βασικές φιλοδοξίες της είναι να "προστατεύσει το δικαίωμα των παιδιών να ζουν σε ένα υγιές περιβάλλον."

  Αιτήματα όπως αυτό έχουν πείσει αμέτρητες εταιρείες να συμμορφωθούν και να δεσμευθούν σε περιβαλλοντικά βιώσιμες πρακτικές. Μόνο φέτος, μετά από δημόσιες εκστρατείες της Greenpeace, η Adidas δεσμεύθηκε να καταργήσει τις τοξικές χημικές ουσίες στα ρούχα της και η Procter & Gamble (κατασκευαστής προϊόντων όπως το Head & Shoulders) δεσμεύθηκε σε μία πολιτική ενάντια στην αποψίλωση των δασών.

  Υπογράφοντας το αίτημα, εντάσσεσαι στο κίνημα για την προστασία της Αρκτικής. Και καθώς το κίνημά μας μεγαλώνει, μπορούμε να ασκήσουμε περισσότερη πίεση στους μετόχους και τους ιθύνοντες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νόμους και πολιτικές για την προστασία της Αρκτικής και να επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επειδή όμως έχουμε απέναντί μας τις πιο πλούσιες και ισχυρές εταιρείες του κόσμου, χρειαζόμαστε και εσένα.

  Πισω

Cut ties with Shell

Dear LEGO,

Everyone loves to play with LEGO, but no one wants to see you play with Shell.

I’m really disappointed to learn that you are helping Shell, a company that wants to drill in the Arctic, to clean up its image. When you help build Shell’s brand and allow Shell into the playrooms of millions of kids, you take a stand for Arctic destruction.

The Arctic is a beautiful place with a unique wildlife of polar bears, narwhals, walrus and many other species that are completely dependent on the Arctic sea ice. It’s a fragile environment and an oil spill would be devastating.

Further, the ice is melting. With three quarters of the ice gone, it’s time to hear the alarm clock ring and put an immediate halt to climate change. The oil companies with Shell in the foreground are not listening. Instead they see opportunities to exploit this vulnerable and pristine place and drill for more of the oil that caused the problem in the first place.

I’m asking you, LEGO, to take a stand against Arctic destruction. Don’t let yourself and your good name be used to legitimize what cannot be legitimized. I kindly ask you to cut ties with Shell.

Με εκτίμηση,
για την Αρκτική