Budapest: Ne vágd magad alatt a fát!

A Fővárosi Közgyűlés június 8-án szavaz a Városliget és a Római-part további sorsáról. Ne hagyjuk, hogy társadalmi egyeztetés és valódi alternatívák vizsgálata nélkül döntsenek ezekről a zöldterületekről!

Írj e-mailt a közgyűlésen szavazó fővárosi képviselőknek MOST! Budapestnek minden létező zöldterületre szüksége van ahhoz, hogy a város levegőminősége és klímája javuljon.

Vége az akciónak

Az akció végéig 4600-an álltak ki Budapest zöldterületeiért, és írtak levelet a Fővárosi Közgyűlés tagjainak. Óriási köszönet az aláíróknak!

Ha Te is szeretnél értesülni a jövőbeni hasonló cselekvési lehetőségekről, hírekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Budapest zöldterületeinek aránya messze alatta marad a régiós és nyugat-európai átlagnak, miközben Magyarországon nagyon súlyos a légszennyezettség: évente mintegy 10 000 ember hal meg idő előtt emiatt. Lakosságarányosan nézve egyedül Kína helyzete rosszabb ennél.

A fővárosnak ezért minden, már létező zöldterületre szüksége van ahhoz, hogy a város levegőminősége és klímája javuljon. Budapest zöldterületeiről nem lehet kizárólag gazdasági érdekek alapján dönteni.

Mind a Római-part, mind a Városliget esetében meg kell vizsgálni az alternatív terveket. Szükség van az árvízvédelemre és a Liget megújítására is, de csak a természetvédelmi értékek védelmével együtt. Ezért kérjük a képviselőket arra, hogy a 31. és 35. számú határozati javaslatokra szavazzanak NEM-mel.

Írj levelet most!

Álljunk ki együtt Budapest fáiért! A tét: mindannyiunk egészsége.

Greenpeace logo