Fuss egy tiszta Magyarországért!

Fuss és gyűjts adományt velünk, hogy felszámolhassuk a környezetünket és egészségünket fenyegető, elhagyatott veszélyeshulladék-lerakókat! Futókövetként most segítségünkre lehetsz Magyarország méregtelenítésében.

A kolontári vörösiszap-katasztrófa, majd a budapesti Illatos úti hordók körüli botrány óta minduntalan felmerül a kérdés: hány ilyen elszennyezett terület, időzített vegyi bomba van még az országban?

A Greenpeace Magyarország évek óta tárja fel ezeket a területeket. Balassagyarmattól Kiskunhalasig több tucat súlyos esetet találtunk. A budapesti Illatos úton például 2000-3000 tonna, többnyire veszélyes vegyi anyag állt gazdátlanul éveken át. A területen korábban többek között DDT-t gyártottak, és rákkeltő benzolt használtak nagy mennyiségben.

Ezek a szerek a talajba és a talajvízbe jutottak, kockáztatva a környékbeli lakosok tízezreinek egészségét. Kampányunknak is köszönhetően végül 2016-ban a hatóságok elszállították és megsemmisítették a vegyszeres hordókat.

Segíts te is a méregraktárak felszámolásában, jelentkezz Futókövetnek!

Hogyan segíthetsz?

Nevezz be velünk a legközelebbi futóeseményre vagy más sporteseményre, és mint jótékonysági Futókövet gyűjts adományokat ismerőseid körében, segítve ezzel egy jó ügyet. Az adománygyűjtéshez minden segítséget megadunk neked.

Melyik futóversenyre várjuk most jelentkezésed?

Ez a 33. Telekom Vivicittá városvédő futás és félmaraton (2018. április 14-15.). Itt különböző távok közül választhatsz, amelyet egyénileg, illetve váltócsapat tagjaként is teljesíthetsz. Ha váltóban futnál, de nincs még társad, az sem gond: segítünk találni neked!

Hogyan jelentkezhetsz?

Töltsd ki a jelentkezési felületet, és felvesszük veled a kapcsolatot. Várunk a csapatba!


Adatkezelés nyilvántartási száma: Futás: NAIH-139333/2018; Hírlevél: NAIH-114376/2017.