Fuss egy tiszta Magyarországért!

Célunk, hogy véget vessünk a környezetünket pusztító műanyagszemét-termelésnek. Csatlakozz Te is Futókövet-csapatunkhoz, fuss velünk és gyűjts adományt, légy része te is a változásnak.

A világ belefullad az eldobható műanyagokba. Minden percben egy teherautónyi műanyag szemét kerül az óceánokba.

A legfrissebb kutatások szerint ráadásul a hazai folyók, a Duna és a Tisza is mikroműanyag részecskékkel szennyezettek. Sőt, a műanyag darabok megtalálhatóak a csapvízben és a palackozott vizekben is. A műanyagszemét-válságból nem tudunk egyszerűen az újrahasznosítással kikeveredni. Tilalmakra van szükség, és csökkenteni kell a keletkező műanyag hulladékot.

Itt az idő, hogy egy bátor lépéssel véget vessünk a környezetünket pusztító műanyagszennyezésnek! Első lépésként célkitűzésünk, hogy 2020. január 1-től hazánkban se lehessen egyszer használatos, eldobható műanyag szatyrokat forgalmazni!

Segíts te is ebben, jelentkezz Futókövetnek!

Hogyan segíthetsz?

Nevezz be egy futóeseményre (vagy más sporteseményre), és mint jótékonysági Futókövet gyűjts adományokat ismerőseid körében a versenyt megelőző hetekben, segítve ezzel egy jó ügyet. Az adománygyűjtéshez minden segítséget megadunk neked.

Melyik a következő futóverseny, amire várjuk jelentkezésed?

Ez a 33. Spar Budapest Maraton (2018. október 6-7.). Itt különböző távok közül választhatsz, amelyet egyénileg, illetve váltócsapat tagjaként is teljesíthetsz. Ha váltóban futnál, de nincs még társad, az sem gond: segítünk találni neked!

Más sporteseményen indulnál? Írj nekünk a tamogatas.hu@greenpeace.org címre.

Hogyan jelentkezhetsz Futókövetnek?

Töltsd ki a jelentkezési felületet, és felvesszük veled a kapcsolatot, megosztjuk veled a további részleteket.